El Rotary Club de Girona ha organitzat per aquest proper dijous 1 de desembre l’entrega del Premi Manuel Bonmatí de periodisme. Aquesta efemèride, que enguany arriba a la 30a edició, premia el millor treball periodístic sobre la ciutat i la societat gironina al llarg del darrer any -tan en edició impresa com digital- i pretén esdevenir un homenatge a qui va ser un periodista gironí d’excepció i, alhora, destacat membre Rotary.

 

A l’edició d’enguany s’han rebut nombrosos articles publicats en diferents mitjans i suports; i en boca del secretari del premi Manuel Bonmatí, el senyor Carles Ribas, cal destacar la “gran qualitat i versalitat” de les obres presentades. El jurat, format per destacades personalitats (*) del món periodístic, cultural i polític de la societat gironina, es reunirà aquesta mateixa setmana per deliberar sobre la qüestió i decidir qui s’endurà el preuat guardó. El lliurement dels 1.500 euros amb què està dotat el premi tindrà lloc a la Casa de Cultura (- Plaça de l’Hospital, 6 -) de Girona a les 20:00h del vespre.

L’acte comptarà amb un parlament introductori del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, que serà el pas previ a l’entrega del guardó per part del president del Rotary Club de Girona, el senyor Joan Gallardo.

Alguns dels guardonats al llarg de les 29 edicions anteriors amb el Premi Manuel Bonmatí han estat Josep Maria Fonolleras, Maria Mercè Roca, Vicenç Villatoro, Josep M. Ministral, Jordi Dalmau, Jordi Arbonès, Antoni Puigverd, Eva Vàzquez, Vicente Molina Foix, Narcís Comadira, Josep Pujol, Javier Cercas, Xavier Castillón o Manel Cuyàs.

(*) Membres del Jurat del Premi Manuel Bonamtí de Periodisme:

 

Narcís-Jordi Aragó i Masó. President del Consell Editorial d’aquest del diari El Punt.

Enric Mirambell i Belloc. Historiador.

Jordi Dalmau i Corominas. Historiador.

Joaquim Nadal i Farreras. Exalcalde de Girona i actual conseller la Generalitat de Catalunya.

Jordi Xargayó i Teixidor. Director del Diari de Girona.

Miquel Riera. Periodista del Grup El Punt.

Joan Pagès. Tresorer del Rotary Club de Girona.

Joan Gallardo. President del Rotary Club de Girona.