“Més d’un 90% de persones amb malaltia mental es troba en situació d’atur”

Rotary Club Girona acull a la Fundació DRISSA a la seva reunió setmanal

La reunió setmanal dels socis de Rotary Club Girona, celebrada ahir a la nit a l’Hotel Carlemany, va presentar una ponència a càrrec de la Fundació DRISSA sota el lema “Una persona amb malaltia mental no és un boig”. La Fundació DRISSA és una entitat sense ànim de lucre que té com a principal finalitat treballar per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties mentals, a través del treball i l’habitatge.

Al llarg de la conferència es van tractar dos temes de gran importància. En primer lloc, el director assistencial de la Xarxa Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Claudi Camps, va iniciar la seva intervenció desenvolupant el concepte de “malalties mentals”. I, en segon lloc, Caterina Orfí, prospectora laboral de la Fundació DRISSA, va explicar el procés de la inserció laboral de les persones amb malaltia mental al mercat ordinari. També hi van participar Núria Martínez, gerent de la Fundació, i un treballador de DRISSA, que va parlar de la seva pròpia experiència. La institució ha assegurat que “més d’un 90% de persones amb malaltia mental es troba en situació d’atur” i considera que aquest no hauria de ser el factor que determina el grau d’ocupació.

L’acte va cloure amb l’entrega a tots els assistents de productes ecològics produïts per Biodrissa, l’empresa i marca d’horta ecològica de la Fundació, amb botiga a la plaça del Mercat del Lleó de Girona.