El Rotary Club de Girona va organitzar el passat dijous 29 de novembre l’entrega del Premi Manuel Bonmatí de periodisme

Aquesta efemèride, que enguany arribava a la 32a edició, premia el millor treball periodístic sobre la ciutat i la societat gironina al llarg del darrer any -tan en edició impresa com digital- i pretén esdevenir una homenatge a qui va ser un periodista gironí d’excepció i, alhora, destacat membre Rotary.

El jurat, format per destacades personalitats del món periodístic, cultural i polític de la societat gironina com els Srs. Enric Mirambell, Narcís Jordi Aragó, Jordi Dalmau, Joaquim Nadal, Joan Saura, Joan Pagès i Carles Ribas, actuant aquest últim com a secretari, va decidir per unanimitat atorgar els 1.500 euros amb què està dotat el premi al periodista Jordi Vilamitjana pel seu article “No em dugueu enlloc més”, publicat al dominical del Diari de Girona el passat 8 de novembre.

Jordi Vilamitjana és el primer escriptor que guanya dues edicions del Premi Manuel Bonmatí, després d’haver-ho fet ja l’any 1995 amb l’article “La ciutat que vull és petita i tendra”.

Després de l’entrega del premi a l’escriptor Jordi Vilamitjana es va fer entrega del reconeixement més important pel Rotary International, la insígnia Paul Harris, al Sr. Pere Siqués, un dels socis fundadors del Rotary Club de Girona, en reconeixement de tota la seva tasca duta a terme al club, en especial per ser un dels promotors del Premi Manuel Bonmatí.

L’acte va tenir lloc a l’Hotel Carlemany i va reunir un centenar de persones entre autoritats, família de Manuel Bonmatí, membres Rotaris i públic en general. Posteriorment es va obsequiar als assistents amb un refrigeri.

L’acte va comptar amb un parlament introductori del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, que va ser el pas previ a l’entrega del guardó al premiat per part del president del Rotary Club de Girona, el senyor Joan Saura. Narcís-Jordi Aragó, un any més, va parlar de la figura de Manuel Bonmatí, fent la lectura d’una de les seves obres.

Alguns dels guardonats al llarg de les 31 edicions anteriors amb el Premi Manuel Bonmatí han estat Salvador Martí, Josep Maria Fonolleras, Maria Mercè Roca, Vicenç Villatoro, Josep M. Ministral, Jordi Dalmau, Jordi Arbonès, Agustí Casanova, Josep Vicente, Josep Cornellà, Antoni Puigverd, Jordi Vilamitjana, Martí Peraferrer, Barrmzwick, Rafael Nadal, N. Esponellà, Quim Corbet, Eva Vàzquez, Vicente Molina Foix, Narcís Comadira, Josep Pujol, Javier Cercas, Xavier Castillón, Manuel Cuyàs o Oriol Punsetí.