Oriol Ponsatí s’endú el 30è Premi Manuel Bonmatí de periodisme

El Rotary Club de Girona va organitzar el passat dijous 1 de desembre l’entrega del Premi Manuel Bonmatí de periodisme. Aquesta efemèride, que enguany arribava a la 30a edició, premia el millor treball periodístic sobre la ciutat i la societat gironina al llarg del darrer any -tan en edició impresa com digital- i pretén esdevenir una homenatge a qui va ser un periodista gironí d’excepció i, alhora, destacat membre Rotary.

El jurat, format per destacades personalitats del món periodístic, cultural i polític de la societat gironina com Narcís-Jordi Aragó, Enric Mirambell, Jordi Dalmau i Corominas, Joaquim Nadal, Jordi Xargayó o Miquel Riera va decidir per unanimitat atorgar els 1.500 euros amb què està dotat el premi al periodista i professor de la UdG Oriol Ponsatí-Murlà pel seu article “El Carrer d’en Pere Rodeja”, publicat al rotatiu La Vanguardia el passat 8 de juliol. Ponsetí va rebre el premi de la mà del president del Rotary Club de Girona, Joan Gallardo, i en presència del president del jurat, Narcís-Jordi Aragó, i del secretari del Premi, Carles Ribas.

L’acte va comptar amb un parlament introductori del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, que va ser el pas previ a l’entrega del guardó per part del president del Rotary Club de Girona, el senyor Joan Gallardo.

Alguns dels guardonats al llarg de les 29 edicions anteriors amb el Premi Manuel Bonmatí han estat Josep Maria Fonolleras, Maria Mercè Roca, Vicenç Villatoro, Josep M. Ministral, Jordi Dalmau, Jordi Arbonès, Antoni Puigverd, Eva Vàzquez, Vicente Molina Foix, Narcís Comadira, Josep Pujol, Javier Cercas, Xavier Castillón o Manuel Cuyàs.