El passat 21 d’octubre, a la reunió habitual del dijous al vespre, el Rotary club de Girona va rebre al Governador del Districte 2202 de Rotary International, el senyor Pere Galbany Villà. Apuntar que Rotary Girona pertany al Rotary club de Mataró i que durant aquest any exerceix la màxima autoritat en el districte 2202 (Catalunya, Aragó, País Basc , Rioja i Cantabria).

Durant els parlaments el President del Rotary club de Girona, Joan Gallardo, va fer una exposició dels actes realitzats al llarg d’aquest any (cicles de conferències, entrega d’un vehicle a la Fundació Oncolliga…), així com els projectes pel que resta d’any (Premi Manel Bonmatí, Campionat de golf o Concert d’estiu).

El Governador, Pere Galbany, va fer una exposició de les seves línies de treball, entre les quals inclou externalitzar als mitjans de comunicació els fets rotaris, a més, va exposar el present de Rotary, on va destacar dades com els més d’1.200.000 socis a tot el món, a 216 països, i organitzats en 34.000 clubs). A més, va parlar de la importànica de la Fundació Rotaria i, especialment de la donació econòmica rebuda de Bill Gates. Entre d’altres assumptes, va destacar la importància que té que els propis membres de Rotarys sentin bé pel fet de ser rotaris, pel fet que es tracta d’una organització amb 105 anys d’antiguitat i amb una vocació de servei humanitari que supera la de qualsevol altra entitat benèfica del món.

Finalment el senyor Pere Galvany va exposar les directrius del President International, el senyor Ray Klinginsmitch, on constantment reclama “Enfortir comunitat – Unir Continents”, una crida que representa una clara vocació d’unió i de fer pinya entre tots per obtenir millors resultats per a la societat.