La xerrada del periodista i escriptor Rafael Nadal sobre el futur de Catalunya va tenir lloc ahir al vespre a l’Hotel Carlemany dins del cicle de conferències del Rotary Club Girona.

A l’esdeveniment, que va incloure un sopar i la conferència,  hi van assistir 90 persones que van fer acte de presència per escoltar respostes a la pregunta que tot el país es planteja ara mateix.

La presentació de Rafael Nadal es va dur a terme per part de Vicenç Rosich, president del Rotary Club de Girona, que va donar inici a la conferència a les 23h de la nit. Sota el títol Després del 9N, i ara què? el veterà periodista va exposar les seves idees i intuïcions de manera clara i objectiva sobre el rumb dels esdeveniments polítics que estan per venir. Nadal va constatar que no es pot estar segur ni del què ni del com, però sí del que hauria de ser el quan, que es tradueix en unes eleccions plebiscitàries el proper febrer del 2015.

Això sí, en el que va fer incidència va ser en la importància de que els líders de Convergència Democràtica i Esquerra Republicana treballin amb un objectiu unitari per tenir èxit en l’inici d’una nova etapa per Catalunya.

Va recalcar que treballar junts en una mateixa direcció serà l’únic que ens permetrà construir el nostre propi camí i no caure en el caos. Rafael Nadal i Carreras és un reconegut periodista i escriptor català.

Escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a Rac 1, TV3 i 8TV. Va ser director de El Periódico de Catalunya durant 4 anys fins al 2010. Anteriorment, va treballar als principals diaris del país i va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.

Com a escriptor, va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa al 2012 i el Premi Joaquim Amat-Piniella del 2013 amb la novel·la Quan érem feliços. L’octubre del 2013 va publicar el llibre Quan en dèiem xampany que ha estat guardonat amb el Premi Anglada aquest mateix any.