El passat dia 17 de febrer, i dins el marc de les trobades setmanals que duen a terme el Rotary Club de Girona, els membres rotaris i els/les seus/eves respectius/ves acompanyants, van tenir com a convidat el Sr. Josep Tarrés Fontan: poeta, activista cultural i descobridor del Call Jueu de Girona, que va exposar de manera àmplia les seves experiències i vivències respecte les excavacions i recuperació del Call Jueu de Girona.
Va explicar com ja des de molt jove es va interessar per tot el que feia referència a la cultura sefardi, creant l’Associació “Amics de Sefarad” com a eina d’ajuda al projecte que estava desenvolupant amb l’ajuda de la seva esposa Pia Crozet, així com totes les vicissituds, ajudes i també entrebancs que es van donar al llarg de tot el procés de recuperació i com actualment està considerat un dels llocs de major interès sefardí de la península, fins el punt que la premsa nord-americana i l´europea es van fer ressò del ressorgiment del Call de la nostra ciutat, essent motiu d´inversions per part dels jueus d´aquell país, la qual cosa ens mostra la importància de l´obra del Sr. Tarrés.

Aquesta conferència va ser seguida amb molt interès per tots els assistents a l´acte. Tot seguit, se li va fer entrega del banderí del Club de la mà del President del mateix, el sr. Carles Ribas.