Ahir dijous, 1 de juliol, es va celebrar la cerimònia de canvi de president al capdavant de Rotary Club Girona. El nou responsable de l´organització durant el proper any serà Joan Gallardo, qui relleva al càrrec a la fins ara presidenta Helena Vilaseca.

 

Vilaseca va resumir la seva tasca al capdavant del Rotary com «un any rodó pel Club, ple de bons records i de molt bona feina». Per la seva banda, al nou president, Joan Gallardo, el càrrec no li ve de nou, ja que va el va ocupar fa 10 anys. En la figura del president recauen no només les tasques que any rere any duu a terme el Club Rotary de Girona, sinó també intentar donar un tomb important al mateix Club, permetent que creixi i que aconsegueixi crear sinèrgies amb la societat i les institucions de la ciutat.

Rotary International és una organització de servei humanitari distribuïda per tot el món a través dels clubs rotaris. En aquests club, es celebren reunions setmanals en les quals es tracten els temes relacionats amb els projectes de servei i el seu funcionament. L´afiliació està oberta a totes les persones de negocis i professionals que siguin líders en les seves respectives comunitats I actualment la riquesa no és un requisit per ser-ne membre.

 

La meta dels clubs és promoure el servei a la comunitat en la qual treballen, així com col·laborar pel benestar general de tot el món. Molts projectes s´han organitzat per una comunitat local per un sol club, però igualment hi ha molts clubs que els han organitzat de forma global.

El projecte globalment conegut més important de l´organització és Polio-Plus, que contribueix a l´eradicació mundial de la polio. Des del seu inici al 1985, els rotaris han contribuït perquè aquest projecte assoleixi una aportació superior als 500 milions de dòlars i perquè desenes de milers de persones hagin realitzat de forma voluntària la inoculació de més de mil milions de vacunes a infants de tot el món.