El Rotary Club de Girona va organitzar el passat dijous 22 de novembre l’entrega del Premi Manuel Bonmatí de periodisme. Aquesta efemèride, que enguany arribava a la 31a edició, premia el millor treball periodístic sobre la ciutat i la societat gironina al llarg del darrer any -tan en edició impresa com digital- i pretén esdevenir una homenatge a qui va ser un periodista gironí d’excepció i, alhora, destacat membre Rotary.
El jurat, format per destacades personalitats del món periodístic, cultural i polític de la societat gironina com Narcís-Jordi Aragó, Enric Mirambell, Jordi Dalmau i Corominas, Joaquim Nadal, Joan Gallardo, Xavier Castillón, Joan Pagès i, com a secretari del Premi, Carles Ribas, va decidir per unanimitat atorgar els 1.500 euros amb què està dotat el premi al periodista Alfons Petit pel seu article “L’aiguat del 62”, publicat al dominical del Diari de Girona el passat 7 d’octubre. Petit va rebre el premi de la mà del president del Rotary Club de Girona, i en presència del president del jurat, Narcís-Jordi Aragó.

L’acte va tenir lloc a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona i va reunir un centenar de persones entre autoritats, família de Manuel Bonmatí, membres Rotaris i públic en general. Posteriorment es va obsequiar als assistents amb un refrigeri.

L’acte va comptar amb un parlament introductori del periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, que va ser el pas previ a l’entrega del guardó per part del president del Rotary Club de Girona, el senyor Carles Ribas.
Durant els parlaments no es va oblidar de dedicar unes paraules a Jordi Comas, assassinat aquesta setmana al seu domicili de Platja d’Aro.
Alguns dels guardonats al llarg de les 30 edicions anteriors amb el Premi Manuel Bonmatí han estat Josep Maria Fonolleras, Maria Mercè Roca, Vicenç Villatoro, Josep M. Ministral, Jordi Dalmau, Jordi Arbonès, Antoni Puigverd, Eva Vàzquez, Vicente Molina Foix, Narcís Comadira, Josep Pujol, Javier Cercas, Xavier Castillón, Manuel Cuyàs o Oriol Punsetí.